‘Waarde’vol voor klant én medewerker

Als ik vertel dat ik mijn green belt Lean haalde, wordt er sceptisch naar mij gekeken. ‘Waarom heb jij een Lean opleiding gevolgd? Lean betekent toch: besparen, het met minder mensen doen, presteren?’

In mijn loopbaan als team- en organisatiecoach ben ik veel gedreven en gepassioneerde mensen tegengekomen.

Mensen die tijd en (veel) energie steken in wat hen ‘drijft’, in wat ze zelf als ‘waardevol’ ervaren.

Het gaat om het verzorgen van mensen, mensen ondersteuning bieden, om het beheersen van de techniek van veilig rijdende treinen, om het vlot regelen van alle HR issues voor medewerkers….

Vaak geraken echter deze drives in organisaties ondergesneeuwd. Conflicten, ‘kromme’ structuren, gebrek aan heldere communicatie, weinig duidelijke richting, beknottende regels en procedures,…maken dat medewerkers ver van hun ‘drive’ afdrijven en zich bezig houden met hele andere dingen.

Vanuit mijn rol als coach van organisaties, teams en leidinggevenden probeer ik al vele jaren vanuit verschillende invalshoeken te zoeken naar hoe in te zetten op wat echt ‘waardevol’ is.

Door meer wendbare en flexibele organisatievormen te ontwikkelen, dicht bij de kernprocessen, door zelfsturing en zelfverantwoordelijkheid te versterken, door met conflicten aan de slag te gaan, te zoeken wat echt belangrijk is hierin, structureel aan te pakken, door managers en leidinggevenden te coachen en te versterken in hun leiderschap…

Lean is hierop een mooie aanvulling. Het geeft mij extra concrete tools om: het ‘waarde-toevoegende’ dat we klanten willen bieden én onze eigen waarde en drive als medewerker, dichter bij elkaar te brengen.

In de complexe en steeds veranderende wereld zal dit de ‘vlag’ zijn, om vast te houden als het heel woelig wordt rondom ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s