Zelfsturende teams?!

Inzetten op zelfverantwoordelijkheid en zelfsturing? Geen twijfel over! In de complexe wereld een noodzaak. In de organisatietrajecten die we begeleiden, is er hier geen twijfel over bij onze klanten.

Geen leidinggevenden dan? Jawel! Maar goed nadenken over hoe leiderschap hierin opgenomen wordt, waar een leider mee bezig is. Er dient een ‘kader’ uitgezet, een visie bewaakt, de leidende principes ook toekomstgericht invulling gegeven, resultaten behaald en bewaakt,… Een kader dat voortdurend in beweging is.

Wat betekent zelfsturing voor een team dan, binnen dit helder kader? Hoe kunnen teams sneller en flexibeler omgaan met de wisselende, unieke klantvragen?

Enkele elementen:

  • een team heeft een grote eindverantwoordelijkheid naar de klant en krijgt ‘regelruimte’, autonomie in functie van wat waardevol is voor onze klant
  • om dit te realiseren verdeelt een team ‘rollen‘: wie neemt de rol van ‘administrator’, ‘vergadervoorzitter’, ‘teamprocesbewaker’,….
  • deze rollen maken het mogelijk om de eigen talenten in te zetten en gedreven in het werk te staan
  • het team kan tot snelle besluitvorming komen; is een consensus altijd nodig? Of kan er beslist in consent? Kan de stem van de minderheid meegenomen in het verhaal?
  • er is ruimte voor initiatief en experiment
  • overleg wordt op een efficiënte en flexibele manier georganiseerd
  • er wordt nagedacht over hoe de ‘waardestroom‘ in de organisatie loopt; voegt hetgeen we doen waarde toe voor onze klant? Of zit er hier verspilling?

Zeker is dat een zelfsturend team niet ‘zomaar’ ontstaat… er is ‘werk’ te doen. We ondersteunen hierin graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s