Nieuw organisatieconcept – filmpje

Dit filmpje laat het organisatieconcept zien zoals uitgewerkt door de projectgroep organisatiestructuur in de Witte Mol, VAPH.

De visuele ondersteuning was er door Hans Hoegaerts, visual change agent.

Organisatiefilm bekijken

Op basis van de basisprincipes en de visie die we samen, met alle stakeholders in de organisatie in een grote groepsconferentie uitwerkten, gingen we in de projectgroep aan de slag.

Uitgangspunt is het ‘kernproces‘, de klant-vraag centraal. Hier bouwen we een kernteam rond, dat meer autonomie en zelfverantwoordelijkheid krijgt om snel te kunnen inspelen op vragen van cliënten. Gerichte ondersteuning voor deze kernteams wordt op maat uitgewerkt. We kiezen voor ‘clusters’ om doelgroepgerichte en efficiënte ondersteuning door ‘specialisten’ en ondersteunende teams te organiseren.

Directie en experten bouwen aan een helder kader, vertrekkend vanuit visie, resultaat, kwaliteit; steeds in wisselwerking met intern/extern gerichtheid en in functie van een wendbare, flexibele en gezonde organisatie.

Het is geen evident proces om samen tot dit model, op maat van de eigen organisatie te komen. Er zijn soms moeilijke discussies, vooral als het dicht bij de eigen job en werkinvulling komt. Er ontstond ‘kortsluiting’, zoals in de projectgroep benoemd.

In een 2de groepsconferentie, waarin dit filmpje als basis getoond werd, ging iedereen mee in dialoog om verdere concrete invulling te geven aan dit basisconcept. ‘Het huis is gebouwd, maar dient nu verder ingericht’; en zo ingericht dat er snel en flexibel kan blijven gewerkt.

Met dit materiaal wordt nu in verschillende projectgroepen verder gewerkt om de organisatieverandering verder vorm te geven. Het loslaten van het oude en tegelijk bouwen aan iets nieuw (dat nog heel onduidelijk is) vraagt veel energie van alle medewerkers in de organisatie. Maar het doel en de visie blijven leidend en dat werkt!

Ondertussen lopen er ook ‘pilootprojecten‘ waarin binnen de organisatie met de nieuwe organisatievormen geëxperimenteerd wordt. Belangrijke leermomenten in de organisatie.

Wil je meer weten over dit en andere gelijkaardige trajecten, aarzel niet ons te contacteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s